Crème Brûlée Bανίλιας

Συστατικά:

  • 1/2 φλιτζάνι παγωτό βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλία ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Βάζουμε το παγωτό σ’ ένα μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 με 40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού στο λιωμένο παγωτό και το χτυπάμε καλά.
  • Το τοποθετούμε σε μια κούπα και βάζουμε την κούπα σ’ ένα ταψί με ζεστό νερό.
  • Ψήνουμε όπως είναι για 45 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη (άν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στον φούρνο στους 220ο C στην ένδειξη ''grill'' και καραμελώνουμε εκεί).
  • Το αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές γεύσεις παγωτού.