Σπιτική συνταγή για υγιεινές μπάρες δημητριακών

 Οι μπάρες δημητριακών του εμπορίου ή ακόμα και αυτά που θα βρούμε στους φούρνους, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, οπότε αποφάσισα να ψάξω για σπιτική, νόστιμη και προπάντων μη χρονοβόρα συνταγή για να την μοιραστώ μαζί σας. Μπορείτε να τις φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να τις απολαύσετε στην δουλεία, πριν το γυμναστήριο ή στο σχολείο μιας και δίνουν αρκετή ενέργεια για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στην κουραστική καθημερινότητα σας. Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστείτε για να ξετρελάνετε μικρός και μεγάλους!

 

Συστατικά:

  • Μια συσκευασία μούσλι 500 γραμμαρίων (ακόμα καλύτερα αν βρείτε αυτά που έχουν μέσα και ξηρούς καρπούς)
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια θυμαρίσιο μέλι (όχι λιγότερο, γιατί δεν θα έχουν καλή συνοχή οι μπάρες)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 150 γραμμάρια ινδική καρύδα ( προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, την κανέλα και την μαύρη ζάχαρη.
  • Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μέλι από το κατσαρολάκι όταν θα είναι έτοιμο.
  • Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που στον πάτο του έχει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Με το που το βγάλετε από τον φούρνο και πριν κρυώσει κόψτε το, γιατί μετά θα είναι σκληρό και δεν θα κόβεται εύκολα.