Τα τρουφάκια της Μαρίας

Μιλώντας για μαγειρική , το μόνο που έρχεται στο νου μου πάντα είναι τα γλυκά. Τουλάχιστον ο δικός μου κόσμος περιτριγυρίζεται από πάστες με σοκολάτα, τσουρέκια γεμιστά και γενικότερο ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Γι’αυτό τον λόγο λοιπόν αποφάσισα να δημιουργήσω μια συνταγή που να καλύπτει τις ανάγκες μου οποιαδήποτε στιγμή θέλω χωρίς να χρειαστεί να τρέχω χαράματα στο ζαχαροπλαστείο της γειτονίας μου. Ο λόγος είναι για τα τρουφάκια μου, τα τρουφάκια της Μαρίας όπως ονόμασα, τα οποία έχουν φθηνά υλικά και δημιουργούνται εύκολα.

Ας ξεκινήσουμε..

Υλικά που θα χρειαστούν:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 κούπα καρυδόψιχα
  • 1 πακέτο κακάο
  • 1 βιτάμ 250γρ
  • 1 φλιτζάνι μικρό γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • Τρούφα για επικάλυψη,( ή γενικά ότι τραβάει η ψυχή σας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ κάνεις τα μπισκότα γαλέτα ( σκόνη) και ρίχνεις την καρυδόψιχα αφού έχει περάσει από το μούλτι καθώς επίσης και τις βανίλιες. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο. Το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και αφού ανακατέψουμε καλά παίρνουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου γίνουν ένα ( δέσουν) Αφού κρυώσει λίγο βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ νερό και σε ένα άλλο την τρούφα. Βουτάμε τα χέρια μας ελαφρά σε νερό, παίρνουμε από το μπολ με το μείγμα μια μικρή ποσότητα, το πλάθουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μπαλάκι και το βουτάμε στο μπολ με την τρούφα( ή ότι άλλο βάλουμε) Όλα μαζί τα βάζουμε σε όμορφες και στολισμένες πιατελίτσες και είμαστε έτοιμοι.

 

Καλή απόλαυση!