-
ΜΕΧΡΙ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣγια αγορές από 50€ και πάνω
-
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
-
CALL YOU BACKΣυμπληρώστε το κινητό σας!
-
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ
Τυρόπιτα σουφλέ

Συστατικά
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. γκούντα τριμμένη
- 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ρίγανη
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
- 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους
- φρέσκο πιπέρι τριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. βασιλικό
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για το μείγμα
- 500 γρ. γάλα
- 3 αυγά αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Προσθέτουμε τη γκούντα, τη γραβιέρα, τη ρίγανη, πιπέρι, το θυμάρι και τον βασιλικό.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο και αφήνουμε 1-2 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα μυρωδικά σε ένα γουδί, τα σπάμε λίγο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση 28 εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο σταυρωτά.
- Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση.
- Βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω λίγη γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
- Απλώνουμε το τελευταίο φύλλο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ίσα ρολά.
- Τοποθετούμε με προσοχή τα ρολάκια, κάθετα, μέσα στα φύλλα που έχουμε απλώσει στη φόρμα.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων, που έχουμε βάλει στη φόρμα, προς τα μέσα για να δημιουργηθεί μια φωλιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει πάνω στην πίτα.
Για το μείγμα
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με τα ρολά.
- Αφήνουμε την πίτα για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσει το μείγμα με το γάλα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.