2+1 κόλπα για να μη μαυρίζουν τα κομμένα μήλα!

Θέλεις να φας ένα υγιεινό σνακ και οι συνθήκες δεν ευνοούν; Αφού έκανες την αρχή είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να πραγματοποιήσεις την γνωστή παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».  

Όλοι ξέρουμε ότι το μήλο, αποτελεί το ιδανικό υγιεινό σνακ για τη δουλειά, το σχολείο και γενικότερα ενδιάμεσα από τα κύρια γεύματα. Τι συμβαίνει όμως όταν μετά το κόψιμό του, αποκτήσει αντιαισθητική όψη με αποτέλεσμα να σε αποτρέψει να το φας;

Να διευκρινίσουμε αρχικά πως τα μήλα (όπως και πολλά άλλα φρούτα) όταν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε, οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα, με αποτέλεσμα να μαυρίζουν πολύ γρήγορα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι χαλάνε ή αλλάζει η γεύση τους, καθώς το μαύρισμα είναι μια φυσιολογική αντίδρασή τους (ενζυμική αμαύρωση).

Πως μπορείς όμως να κάνεις το μήλο σου να διατηρηθεί φρέσκο και λαχταριστό για αρκετές ώρες ; Αυτά είναι τρία απλά και πρακτικά κόλπα που φυσικά όλοι πρέπει να ξέρουμε…

Για αρχή δοκίμασε το κόλπο με το λαστιχάκι: το κομμένο μήλο σε φέτες το κρατάς «ενωμένο» με ένα λαστιχάκι μέχρις ότου έρθει η ώρα για να το φας. Μπορεί να κρατήσει 3-4 ώρες.

Αλλιώς μπορείς να αφήσεις τα κομμένα μήλα να μουλιάσουν σε ένα μπολ κρύο νερό με χυμό λεμονιού. Ένα φλιτζάνι νερό αντιστοιχεί σε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό ανανά, χυμό lime ή μια μείξη χυμού λεμονιού με ανανά. Για κάθε φλιτζάνι χυμό ανανά χρησιμοποίησε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

Τέλος, μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε απλό ανθρακούχο νερό και να τα βάλετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Αν πάλι θέλετε να τα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά το μούλιασμα, στράγγιξε τα από τα περιττά υγρά και αποθήκευσε τα σε μια τσάντα Ziploc στο ψυγείο. Να ξέρεις όμως ότι η διάρκεια αποθήκευσής τους μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και κατά πόσο είναι φρέσκα τα μήλα σας.